4 Beste natuurlijke ingrediënten voor uw huid

Geplaatst op

De schoonheidswereld zit vol met hightech apparatuur en geavanceerde ingrediënten, maar als het gaat om de behandeling van enkele van de meest voorkomende huidverzorgingsproblemen, is nieuwer niet altijd beter. In sommige gevallen kunnen eenvoudige natuurlijke opties net zo effectief zijn als wetenschappelijk onderbouwde oplossingen. Dit zijn enkele ingrediënten die de beste natuurlijke en wetenschappelijk onderbouwde basis hebben. Veel van deze componenten zijn ook terug te vinden in je favoriete beauty producten, dus als je afvroeg of ze echt wat deden, het antwoord is ja!

Kokos olie

Er is groeiende wetenschap die het gebruik van dit plantaardig vet als een actuele huidfopspeen ondersteunt. Recent onderzoek toont aan dat extra vierge kokosnootolie enkele natuurlijke ontstekingsbronnen van het lichaam onderdrukt, terwijl de huid een betere barrière vormt. “Veel mensen houden van kokosnootolieproducten om te helpen bij de bestrijding van droge, jeukende huid en huidziekten zoals eczeem en psoriasis. Opgepast! het zetten van kokosnootolie op vlekkengevoelige gebieden kan het acne verergeren.
Voordelen: Hydratatie, ontstekingsremmend.

Gotu Kola (ook bekend als Centella asiatica)

Dit oude kruid dat vaak in de Aziatische keuken wordt gebruikt, maakt nu deel uit van de moderne huidverzorging vanwege de voordelen voor wondgenezing. Chemicaliën in de plant stimuleren de bloedtoevoer naar letselplaatsen en versterken de huid. De combinatie van aminozuren, bètacaroteen, vetzuren en fytochemicaliën helpt de genezingstijd te versnellen, waardoor het een nuttige manier is om verwondingen te behandelen.  Dit product kan je natuurlijk k
Voordelen: Wondgenezing.

Groene thee

Het verband tussen het drinken van groene thee en een verbeterde gezondheid wordt al jaren gesuggereerd, maar het kan ook helpen om de plant op de huid te gebruiken. De polyfenolen in groene thee hebben antioxiderende eigenschappen en verzachtende eigenschappen die helpen bij de behandeling van door de zon beschadigde huid en die een manier bieden om de tekenen van zonneschade aan te pakken, zegt ze.
Voordelen: Zonwering, anti-veroudering.

Sheaboter

Afgeleid van de noot van een sheaboom, sheaboter een ingrediënt in veel moisturizers. Deze voedingsstoffen hebben een kalmerend en ontstekingsremmend effect op de huid. Sheaboter is misschien wel het nuttigst is om eczeem te behandelen en te verzachten. Sheaboter lijkt niet vaak huidallergieën te veroorzaken, wat het zelfs voor de meest gevoelige huidtypes goed maakt.
Voordelen: Anti-inflammatoire, jeukende verlichting.