De juiste highlighter en foundation

Het is altijd leuk om er goed en verzorgt uit te zien. Op sommige momenten is het ook heel belangrijk om hier op te letten. Wanneer je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek hebt of met iemand spreekt die belangrijk is. Maar je kan je natuurlijk ook extra mooi eruit laten zien voor een feestje of een bruiloft. Voor een vrouw kan make-up heel erg helpen om er extra mooi uit te zien. Je kan weinig make-up in de goede kleuren gebruiken zodat het er heel natuurlijk uit ziet. Maar je kan ook juist kleuren van je jurk of een andere thema gebruiken, waardoor onderdelen van je gezicht nog meer opvallen of er echt uitspringen. Om onderdelen van je gezicht op te laten vallen kan je een highlighter gebruiken. Highlighting en contouring zijn namelijk technieken om je jukbeenderen meer op te laten vallen, of juist om je neus wat smaller te laten lijken. 

 

Highlighter

Je kan door het gebruik van make-up ervoor zorgen dat je je gezicht extra vormgeeft op de plekken dat jij het wilt. Dit doe je omdat je speelt met schaduw en licht. De highlighter zorgt ervoor dat je lichte hoogtepunten creëert, terwijl je de contour gebruikt om plekken donkerder te maken. Hierdoor springen andere onderdelen er weer meer uit. De hightlighter gebruik je voornamelijk om een extra glow toe te voegen op je neus en of jukbeenderen. Vaak pas je deze highlight techniek toe aan het einde van je make-up routine. Om het er extra goed uit te laten zien is het slim om een goede foundation als basis te hebben. Deze breng je dus aan voordat je gaat highlighten en contouren. 

 

Foundation als basis

Omdat foundation vaak als basis wordt gebruikt, is het belangrijk dat je de beste foundation kiest. Om te beginnen is het belangrijk dat de kleur van de foundation bij je huid kleurt. Anders ziet het er niet mooi uit. Ook is het belangrijk om naar je huidtype te kijken. Wanneer je bijvoorbeeld een vettige huid hebt is het aan te raden om een foundation om basis van water of poeder te kiezen. Terwijl wanneer je een droge huid hebt je juist het best een foundation op oliebasis zou kunnen kiezen. Een andere factor die handig is om rekening mee te houden is de dekking van de foundation. Als je veel onzuiverheden op je huid hebt, is het aan te raden om een full coverage foundation te gebruiken. Het ligt dus een beetje aan jouw huid welke foundation het best bij je past. Je kan je hier vaak ook over laten adviseren. Vervolgens kan je samen met de juiste highlighter een prachtige look creëren.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *