De meest gestelde vragen over wimperextensions

Geplaatst op
wimperextensions haarlem

Wimperextensions, ze geven je een instant glamourous look. Niet voor niks is deze beautybehandeling erg populair onder de dames. Ook wij laten geregeld wimperextensions in Haarlem plaatsen, bij onze favoriete salon Perfect Eyelash. Toch zijn er heel wat vragen over wimperextensions. In deze blog lichten wij de meest gestelde vragen toe, dus lees snel verder.

Hoe worden wimperextensions gezet?

De eerste vraag die wellicht in je opkomt als je wimperextensions wilt laten zetten: hoe worden wimperextensions gezet. Geloof ons, dit is precisiewerk. Voor een mooie oogopslag worden de extensions namelijk stuk voor stuk op jouw eigen wimpers geplaatst.

Er zijn overigens ook salons die de extensions niet aan de eigen wimpers bevestigen. Dit zorgt voor een minder comfortabel gevoel en geeft geen natuurlijk effect. Niet aan te raden dus!

Hoe lang kan ik genieten van mijn wimperextensions?

Dit is afhankelijk van de groeicyclus van jouw wimperharen, maar over het algemeen blijven de extensions zo’n 5-8 weken mooi. De extensions zullen er stuk voor stuk uitvallen, samen met het wimperhaartje. Dit gaat geleidelijk omdat elke wimperhaar een andere groeicyclus heeft. Je kunt je wimperextensions ondertussen weer laten opvullen.

Wanneer moet ik mijn wimperextensions opvullen?

Dan komen we direct bij de volgende vraag, want wanneer kun je de extensions op laten vullen? Het advies is na twee tot drie weken, om de mooie glamourous oogopslag te behouden.

Hoe moet ik de wimperextensions schoonmaken?

Wimperextensions kunnen niet tegen olie. Vaak kun je bij de salon waar je de wimperextensions laat zetten speciale producten kopen waarmee je de extensions schoonmaakt. Onze voorkeur gaat uit naar een cleansing foam die we met een kwast aanbrengen op onze wimperextensions. Laat je altijd adviseren door de salon!

Welke mascara kan ik gebruiken voor mijn wimperextensions

Zoals we al zeiden, wimperextensions geven je een mooie glamourous look. Je kunt ‘s ochtends uit bed stappen, de extensions een beetje kammen en je bent good to go. Toch willen sommige meiden nog wat mascara aanbrengen voor een extra goed effect. Kun je het echt niet laten, gebruik dan olievrije, waterbasis mascara. En smeer het alleen op de puntjes van de wimpers, niet op de aanzet.