De stijlvolle man

Geplaatst op

Loop je samen met je geliefde door de straat, blijkt hij vaker dan jij naar zichzelf in de weerspiegeling van de winkelruiten te kijken. Gefeliciteerd, je hebt een moderne man aan de haak geslagen. Waar ijdeltuiterij eerst nog vooral aan de dame werd toegeschreven, heeft de man haar op dit punt al ruimschoots ingehaald. Mannen besteden meer tijd aan hun uiterlijk dan vrouwen, zowel in de badkamer met het douchen, scheren en trimmen als in de sportschool om te werken aan een mooi gespierd lijf. Ga je lekker naar de zonnestudio om alvast een mooi kleurtje te creëren voor de zomer, dan kijk je niet raar meer om als daar mannen zijn met hetzelfde doel. De cosmeticabranche speelt op deze ontwikkeling slim in, want er komen steeds meer producten op de markt die specifiek zijn ontwikkeld voor de uiterlijke verzorging van de man. Daarnaast heeft de man qua kledingstijl tegenwoordig veel meer opties. Zo hanteren bedrijven niet meer de eis in jasje-dasje op het werk te verschijnen. Ook dat heeft mannen de ruimte gegeven hun stijl mede qua kleding meer uit te dragen.

Aandacht voor je evenbeeld in de spiegel

Hoeveel tijd je aan je uiterlijk besteedt, is uiteraard per persoon verschillend, zowel voor mannen als voor vrouwen. Maar in het algemeen kan gesteld worden dat we het cliché dat vrouwen veel langer doen met het zich gereedmaken voor een avondje uit ten opzichte van mannen, weg kunnen schieten. En er is ook niets mis mee, want het is best leuk om iemand naast je te hebben lopen die aandacht besteedt aan zijn verzorging. Zolang hij maar meer aandacht voor jou blijft hebben dan voor zijn evenbeeld in de spiegel. Het lichaamskenmerk waar mannen de laatste jaren met name veel aandacht aan besteden, is de hoofdbeharing. Dat is natuurlijk vooral te danken aan de hipster-hype. De baard werd weer populair en dat is hij nog altijd. Ook zijn mannen veel meer bezig met hun kapsel. Het is niet meer simpel je bed uitstappen, douchen, aankleden en naar je werk. Kijk bijvoorbeeld naar de mannen op het voetbalveld. Toch nog steeds een sportwereld die als conservatief wordt gezien, maar naast tatoeages zie je dat over elk kapsel is nagedacht. Wanneer een man kaal wordt, kan dat dan ook best confronterend voor hem zijn. Ineens heeft hij minder mogelijkheden om zijn stijl uit te dragen met zijn kapsel.

Meerdere opties hebben

Natuurlijk, waar vroeger mannen hun haarbegroeiing slechts konden accepteren, is het inmiddels ook helemaal prima om je hoofd dan helemaal kaal te scheren. Ook dat is een stijl en die wordt door menigeen sexy gevonden. Maar er is nog een optie. Tegenwoordig zijn er namelijk uitstekende technieken om verschillende soorten haarproblemen te behandelen. Menig BN-er kiest voor een haartransplantatie. En omdat de resultaten mooi zijn, gaan steeds meer mannen overstag. Het is natuurlijk niet zomaar een beslissing die je maakt, want het is in feite een operatie en het kost best wat geld. Maar je kan je bijvoorbeeld ook door professionals laten behandelen in Turkije, waarbij je een veel lagere prijs betaald dan in Nederland. Een van de modernste behandeltechnieken is de FUE haartransplantatie. Het staat voor Folliculaire Unit Extractie en wordt gezien als de minst ingrijpende techniek om haaruitval te behandelen. Het biedt een blijvende oplossing voor kaalheid, inhammen, haaruitval, alopecia en dun haar. Daarnaast kan deze techniek ingezet worden voor baardtransplantatie. Tijdens de behandeling worden er gezonde haarzakjes van het achterhoofd en/of de zijkanten van het hoofd verplaatst naar de delen die kaal zijn. De getransplanteerde haren beginnen na ongeveer drie maanden te groeien. Nadat die gegroeid en weer uitgevallen zijn, zullen er nieuwe haren groeien. De donorgebieden genezen binnen een paar dagen en er is geen risico op beschadiging van de hoofdhuid of het hoofdhaar. Na zo’n transplantatie kan het haar dus weer volop en precies naar eigen smaak gestyled worden!