Drie creatieve geschenkverpakkingen

Geplaatst op

Een cadeau met cosmetica producten geven aan je dierbaren is natuurlijk super leuk. En gelukkig zijn er ook genoeg gelegenheden waarbij dit kan; verjaardagen, nationale feestdagen, of gewoon zomaar omdat je iemand een blijk van waardering wilt geven. Wanneer je eenmaal het perfecte cadeau hebt gevonden kun je deze laten inpakken in de winkel. Bij online bestellen kun je ook vaak kiezen om het te laten inpakken.

Maar wil je echt een uniek en persoonlijk cadeau geven? Pak hem dan zelf mooi in! Dit laat nog meer zien dat je er aandacht en tijd in hebt gestoken. In deze blog heb ik een aantal creatieve geschenkverpakkingen voor jullie op een rij gezet.

Een houten kist

Eén van mijn favoriete manieren om een cadeau te verpakken is met een houten kist of mand. Wanneer je veel losse kleine cadeautjes hebt dan is het handig om het allemaal bij elkaar te doen. Je hoeft dan niet alles apart te verpakken en ze zijn er in alle soorten en maten. Zo kun je een kistje met deksel nemen of een mandje. Bij een mand is het leuk om er plastic folie omheen te doen en deze dicht te maken met bijvoorbeeld een stuk touw. Je kunt een kistje ook opvullen met speciaal vulmateriaal, bijvoorbeeld Sizzlepak, in een bepaalde kleur.

Een kartonnen doos

Soms heb je van die cadeaus die met geen mogelijkheid netjes in te pakken zijn doordat ze een aparte vorm hebben. Wat ik dan vaak doe is een simpele kartonnen doos gebruiken. Vervolgens kun je deze op allerlei creatieve manieren verpakken. Het inpakken met geschenkpapier zal met een kartonnen doos veel makkelijker zijn. Wikkel er  bijvoorbeeld wol omheen in verschillende leuke kleuren. Dit geeft je cadeau direct een bijzonder uiterlijk!

Decoreer het geschenkpapier

Natuurlijk heb je geschenkpapier in tal van motieven en patronen. Maar je kunt ook zelf je cadeaupapier opfleuren. Wanneer je een basiskleur neemt kun je bijvoorbeeld met gouden of zilveren stiften een persoonlijke boodschap op het papier zetten. Een ander leuk idee is om een gedroogde bloem op je papier te plakken. Of gebruik twee lagen papier waarbij je in de bovenste laag figuren uitknipt. Laatst heb ik halve hartjes gemaakt in de bovenste laag van het papier, waardoor je een soort 3D verpakking krijgt.

Alles wat je nodig hebt voor geschenkverpakkingen

Voor geschenkverpakking kun je terecht bij de webwinkel van Vermeij. Vermeij is al jaren een toonaangevende verpakkingsspecialist waar je alles, van dozen tot opvulmateriaal, kunt vinden voor het inpakken van jouw cadeau. Het voordeel is dat je in één keer kunt bestellen wat je nodig hebt en het gewoon thuisbezorgd krijgt.