Een volle baard straalt een goede gezondheid uit!

Niet iedereen is gezegend met een volle baard. Terwijl de een een prachtig volle baard heeft, moet de ander het doen met een aantal losse haren op de kin. Naast dat een volle baard er mooier uitziet, levert het ook meerdere voordelen op. In dit artikel beschrijven we de voordelen van een volle baard. 

Je ziet er minder snel oud uit

Je had het wellicht niet verwacht, maar uit onderzoek blijkt dat een baard veroudering tegen gaat. Zo zorgt het baardhaar ervoor dat je wordt beschermd tegen de verschillende weersomstandigheden. Hierdoor droogt je gezicht nauwelijks uit en dat zorgt voor een soepelere huid. 

De voornamelijkste reden waarom de baard veroudering tegengaat, is omdat een baard zo'n 90% van al de UV-straling blokkeert. Een ander voordeel dat hierdoor ontstaat, is dat de kans op huidkanker afneemt. Hierbij geldt dat hoe dikker de baard is, hoe beter je beschermd bent tegen UV-straling. Als je geen baardgroei hebt, dan is het erg belangrijk dat je deze omgeving goed insmeert met zonnebrand. 

 

Minder snel last van ingegroeide haren

Als je een volle baard hebt, dan wil je hier het liefst zo min mogelijk aan doen. Hoogstens scheer je de buitenste haren weg voor een strakke baardlijn. Naast dat je hiermee tijd bespaart, verkleint het ook de kans op ingegroeide haren. Een ander voordeel van het minder vaak hoeven scheren, is dat je jezelf minder snel snijdt. 

Je krijgt meer aandacht van vrouwen en wordt serieuzer genomen

Ben je momenteel single en wel toe aan één of meerdere vriendin(netjes)? Zorg er dan voor dat je een volle baard hebt. De meeste vrouwen vinden een volle baard zeer aantrekkelijk en de kans dat je wordt aangesproken als je een mooie volle baard hebt, is veel groter. Bovendien nemen jou kansen ook behoorlijk toe als je een vrouw wilt aanspreken. 

Mocht je niet zo op vrouwenjacht zijn maar wel graag serieus genomen worden, dan is een volle baard ook een echte aanrader. Zowel mannen als vrouwen nemen je serieuzer als je een goed verzorgde volle baard hebt. 

Wat nou als je ondanks al je pogingen geen volle baard weet te krijgen?

Helaas is niet iedereen gezegend met een volle baard en helpt de juiste voeding niet altijd. Mocht jij net de pech hebben dat je niet veel baardgroei hebt, dan zijn er ook andere stappen die je kunt nemen. Zo zou je bijvoorbeeld voor een haartransplantatie Istanbul Turkije kunnen kiezen. Het voordeel van de haartransplantatie in Turkijke te laten verrichten, is dat dit stukken goedkoper is dan in Nederland. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *