Een weekend vakantie met de meiden verloopt niet soepel!

Gezellig ga ik met mijn lieve vriendinnen naar de Veluwe om te kamperen. We hebben een goed weekend uitgezocht waarin iedereen kon, niemand hoefde te werken en het goed weer zou zijn. Lisa, Lois, Anna, Nina en ik gaan gezellig met z’n vijven een kleine roadtrip maken, maar niets is wat het lijkt. De reis verloopt toch niet zo soepel als dat wij hadden gedacht.

Alles inpakken

Tijdens het facetimen pakken wij al onze spullen die nodig zijn om het weekend door te komen. Warme truien voor ’s nachts en korte broeken voor overdag. Lisa is er gesteld op haar haren en make-up, dus die neemt twee koffers mee in plaats van 1. Ik hoop dat het allemaal in de kofferbak past. We geven elkaar advies over wat we beter wel en niet kunnen meenemen. Nina heeft veel grote maten mode bij zich en Lois heeft grote maten jurken bij zich. We hadden namelijk een leuk idee om een eigen naaiworkshop te volgen en hiervoor hebben wij grote maten kleding nodig.

Pech onderweg

Je gelooft het niet, maar het is toch echt gebeurt. De nieuwe auto van Lisa heeft het begeven. We staan langs de kant aan de snelweg en er is iemand naar ons onderweg om ons te helpen. Wat een drama! We waren nog geen uur onderweg en dit gebeurt er.

Gelukkig kan de moeder van Anna ons brengen in een grote auto waar er meer dan zes plekken zijn. Eind goed al goed.

Het drama was nog niet over

En dan denk je dat alle drama voorbij is, gebeurt er iets wat nooit iemand zag aankomen. De camping waar wij hadden geboekt is dicht! We hebben dus geen slaapplek voor vannacht. Het verloopt allemaal niet erg soepel, maar we geven de moed niet op. De moeder van Anna is allang weer vetrokken naar huis. Snel kijk ik op het internet of ik nog een camping kan vinden hier in de buurt. En ja hoor! Het is gelukt. Ik boek de plek snel en we hebben een taxi besteld. Dit was natuurlijk niet de bedoeling, dus we moesten de taxi betalen van onze pot die wij voor dit weekend hadden gespaard om leuke dingen te doen.

De activiteiten die wij verder vanuit de Veluwe hebben gedaan waren erg succesvol. Lisa en Anna waren helemaal weg van de naaicursus en ik en Lois vonden het mountainbiken het allerleukst. De reis is zeker voor herhaling vatbaar, alleen misschien dan zonder mankementen en gedoe.