Haartransplantatie

Kaal worden: bij de een begint het al in de studententijd, anderen worden pas kaal nadat ze Abraham hebben gezien. Toch is kaal worden voor veel mannen een pijnlijk probleem. Een pet of ander hoofddeksel kan de oplossing zijn, maar toch kiezen velen tegenwoordig voor een haartransplantatie. Ben je zelf nog aan het twijfelen hierover? In dit blog leg ik je meer uit over deze remedie tegen kaalheid.

Betrouwbaar

Allereerst is het handig om de zalfjes en shampoos sowieso te laten liggen. Dit is simpelweg een methode die niet werkt tegen kaalheid. Het kopen van zulke producten is weggegooid geld. Een andere methode naast een transplantatie is een medicijn tegen kaalheid. Deze is te krijgen in Nederland, maar het nadeel is het feit dat je het moet blijven slikken. Zodra je stopt met het nemen van dit medicijn, zal de kaalheid (soms nog harder) terugkomen. Haartransplantatie is daarom echt de meest betrouwbare manier. Het geeft garantie om de rest van je leven haar te houden.

Methodes

Er zijn in de wereld van haartransplantaties twee verschillende methodes: de FUT- en de FUE-methode. Het verschilt per persoon wat het beste past. Hiervoor kan je natuurlijk om advies vragen bij de arts.

De FUT-methode is een manier van haartransplantatie waarbij de hoofdhuid wordt verdoofd, om er vervolgens dunne reepjes uit te snijden. Deze dunne reepjes komen uit het gebied op je achterhoofd waar je niet kaal kan worden. Dit wordt ook wel het donorgebied genoemd. Uit de reepjes worden de haar grafts gehaald die vervolgens op het kale gebied komen. Het duurt dan een paar dagen voordat de haartjes zijn vastgegroeid. De behandeling zelf duurt maximaal zes uur.

Bij de FUE-methode worden er in plaats van reepjes, kleine ronde stukjes uit het donorgebied gehaald. Dit gebeurt met een holle naald. Hierbij komt een groot voordeel kijken, want omdat de gaatjes klein en verspreid zijn, zullen de littekens praktisch onzichtbaar worden. Dit in tegenstelling tot de FUT-methode, want door de reepjes te verwijderen blijft er wel een litteken over. Hechten is dan ook noodzakelijk. Dit is een grote reden waarom de meeste klinieken de FUE-methode prefereren.

Haartransplantaties kunnen in Nederland worden uitgevoerd, maar met een haartransplantatie Turkije kan je heel veel geld besparen. Niet voor niets is Turkije de nummer 1 op het gebied van een baardtransplantatie en een haartransplantatie. Wereldwijd trekken mensen naar het land voor een behandeling tegen kaalheid. En als je er dan toch bent, kan je er meteen een vakantie aan vast plakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *