Het voordeel van online medicatie bestellen

Geplaatst op

Onze gezondheid is ontzettend belangrijk voor ons. Ik denk dat deze corona-periode ons dat wel heeft geleerd. Het blijft een ontzettend rare tijd, maar ik denk dat vele het er mee eens zijn dat zo’n virus op een moment komt dat wij hier als land goed mee om kunnen gaan. Wij kunnen vanuit huis werken, eten bestellen, contact hebben met elkaar. Als dit virus zich nog geen 20 jaar geleden had voorgedaan was de situatie veel erger geweest. Dan was de economisch klap vele male groter dan dat deze klap nu is. Vandaag in het specifiek wil ik het hebben over medicatie online kopen. We weten allemaal dat dit lastig en soms zelf ongemakkelijk kan zijn. Om jullie ervan te overtuigen ga ik praten over twee vaak voorkomende medicaties in mijn leeftijdsgroep, namelijk saxenda en cerazette.

Wat is cerazette?

Cerazette is een anticonceptiepil. Cerazette wordt ook wel een minipil genoemd omdat het geen oestrogeen bevat en daarmee één soort vrouwelijk geslachtshormoon bevat. Cerazette voorkomt zwangerschap, maar niet menstruatie. Cerazette moet je op de eerste dag van de menstruatie slikken en vervolgens gedurende 7 dagen blijven een ander anticonceptiemiddel blijven gebruiken zoals een condoom. Cerazette kopen kan gemakkelijk online. 3 keer 28 pillen kost ongeveer 60 euro. Cerazette wordt naar u thuis opgestuurd zodat u niet eens de deur uit hoeft om de pil op te halen. Voordat u Cerazette besteld is het verstandig om advies te vragen bij uw huisarts. Zolang als uw huisarts geen complicaties voorziet is het prima om de pil te gebruiken. Zo kan het namelijk voor komen dat als uw 35 jaar bent en rookt het verstandiger is om een ander anticonceptiemiddel dan Cerazette te gebruiken, anders is er een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Vraag daarom altijd om het advies van uw huisarts.

Saxenda

Saxenda is een geneesmiddel dat kan helpen met het overtollige en ongezonde buik-vet dat zich heeft ontwikkeld gedurende de lockdown. Saxenda is verkrijgbaar als injectie. In saxenda bevindt zich een hormoonachtige stof die zich richt op onze hersenen. Het richt zich namelijk op de receptoren in onze hersenen die onze eetlust verminderen. Saxenda verminder daarmee de honger die u normaal gesproken wel kan voelen. Saxenda wordt daarom gebruikt om af te vallen en huidige afval trajecten te versnellen. Echter is Saxenda geen wondermiddel tegen overgewicht en obesitas. Saxenda werkt alleen als u ook uw daadwerkelijke eet- en leefpatroon aanpast. Dat zal wellicht wat moeilijker worden gedurende de lockdown, maar het is zeker mogelijk. Toch is ook dit medicijn gemakkelijk te bestellen. Het wordt thuis geleverd, dus ook al is deze periode van ons leven ontzettend saai, het had veel erger gekund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *