Huid- en haarverzorging: zo blijf je ook in de zomer stralen

Close up photo of uncertain unsure girl hesitate hold blush blusher, dont know apply powder rouge to make visage ideal isolated over pastel color background

Zonnebaden, een verfrissende duik in zee en zwoele avondjes op het terras. Wie wordt er niet blij van de zomer? Een portie zonlicht kan wonderen doen voor je gemoed, net als dat heerlijk zomerse kleurtje op je huid. Lekker van genieten dus, die zon. Maar doe het wel verstandig. Want zoals met alles: overdaad schaadt. Omdat je niet wilt eindigen met een beschadigde huid en doffe lokken, hieronder een aantal tips voor huid- en haarverzorging. Speciaal voor de zomermaanden. 

Zon verstandig
Het is ons vast allemaal wel eens overkomen: een verbrande huid. Van dat net iets te lange zonnen heb je vaak direct spijt. Want een gloeiende, rode huid is pijnlijk, schadelijk en bovendien niet erg charmant. Ga je de zon in, vergeet dan niet te smeren met zonnebrand. Doe dit meermaals per dag. Kies een zonnebrandcrème met hoge factor en eentje die jouw huid beschermt tegen UVA- en UVB straling. Ook voor je haren zijn er speciale beschermingssprays en sun protect sets, bijvoorbeeld van Schwarzkopf. Let verder op de momenten waarop je gaat zonnen. De kracht van de zon is in veel landen het sterkst tussen 12.00 uur en 15.00 uur. Kies op deze uren voor een schaduwplekje.

Zorg voor voldoende hydratatie
Je huid kan in de zomermaanden wel wat extra vochtinbreng gebruiken. Hoewel een beetje zonlicht niet verkeerd is, kan de zon je huid uitdrogen en verouderen. In de zomer, wanneer we juist veel tijd in de zon doorbrengen, is het daarom extra belangrijk je huid te hydrateren. Kies een goede vocht inbrengende crème voor je lichaam en je gezicht. Vergeet ook de haarverzorging niet. Je lokken kunnen door zon, zee en zwembad behoorlijk uitdrogen en dof worden. Investeer daarom in een vocht inbrengend masker of een hydraterende shampoo zoals Indola Innova Hydrate Shampoo.

Scrub voor een stralende huid
Wil je jouw huid echt laten stralen? Kies dan voor een goed scrubproduct. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen waardoor je huid er direct minder dof uitziet. Je stimuleert met scrubben bovendien de aanmaak van nieuwe huidcellen. Dit zorgt ervoor dat je de veroudering van je huid vertraagt. Daarbij is je huid na een scrubbeurt heerlijk glad en zacht. Door regelmatig te scrubben zorg je er in de zomer voor dat jouw opgedane kleurtje er egaal uitziet en langer meegaat. Don’ts? Niet scrubben als je verbrand bent. En scrub je gezicht niet met een bodyscrub. De fijnere huidstructuur van je gelaat vraagt namelijk om een bijpassende, fijnere scrub speciaal voor je gezicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *