Je insuline blijft uren op temperatuur met een insuline koeltas

Geplaatst op

Als je diabetes hebt, dan moet je kunnen doen wat je wilt zonder je zorgen te maken over je benodigdheden en met een insuline koeltas ben je in één keer van je zorgen verlost. Als diabetespatiënt weet je hoe belangrijk het is dat je insuline op temperatuur blijft en als je een druk leven leidt of om een andere reden niet vaak thuis bent, dan is het lastig dat voor elkaar te krijgen. Het is geen goede optie om je insuline van koelkast naar koelkast te brengen en dat levert ook veel te veel stress op. Daarom is een insuline koeltas ideaal, want deze kan jouw insuline wel 45 uur koel houden.

Wat is een insuline koeltas?

Een insuline koeltas is vaak een klein tasje met daarin ruimte voor een aantal insulinepennen of navullingen. Verder is er vaak ook plek voor het opbergen van ander materiaal. De koeltassen houden je insuline 48 uur lang koel. Dat doen ze door middel van kristallen die je activeert als je het koelzakje in het water legt. Daarna doe je deze in je tasje en je insuline is veilig. Je kunt een insuline koeltas vele jaren gebruiken op die manier, want het koeltasje is keer op keer te activeren. Als je altijd een optimale temperatuur wilt realiseren, dan kies je elke 2 jaar een nieuw tasje uit.

Verschillende uitvoeringen

Er worden verschillende soorten insuline koeltassen aangeboden. Er zijn etuis waarin je één pen op kunt bergen en andere tassen waarin je maar liefst 18 pennen kwijt kunt. Er zijn ook tasjes voor extra lange pennen. Allen hebben gemeen dat ze klein zijn en dat je ze gemakkelijk en onopvallend in je handtas plaatst. Ze zijn te krijgen in een verscheidenheid aan kleuren en materialen, maar zijn allemaal discreet. Als iemand je insuline koeltas ziet dan zouden ze niet weten waarvoor het dient. 

Verscheidene andere accessoires

Met een insuline koeltas kun je je diabetes even vergeten. Je hoeft je geen zorgen te maken over de kwaliteit en staat van je insuline. Er zijn ook andere accessoires waarmee je je leven als diabetes patiënt gemakkelijker maakt en minder naar de voorgrond brengt. Zo worden er bijvoorbeeld een groot aantal diabetes tasjes verkocht waarin je alles kunt opbergen wat je nodig hebt. Denk dan aan je glucosemeter, je pomp, je naalden, je druivensuiker en al het andere wat je gebruikt. Iedere diabetes patiënt is anders en daarom worden er tassen aangeboden voor verschillende soorten diabetes patiënten en ook voor mannen, vrouwen en kinderen.

Altijd voorbereid

Investeer in de speciale diabetes accessoires en je weet altijd zeker dat je spullen goed zijn opgeborgen. Daarna kun je er stijlvol mee over straat, zonder dat je andere mensen laat weten waar je tas voor is. Er is veel veranderd voor diabetespatiënten de laatste jaren. Met deze producten en je insuline tas ben je overal op voorbereid.