Je uiterlijk verzorgen

Geplaatst op

We staan op, kijken in de spiegel, nemen een douche en verzorgen ons uiterlijk. Voor velen van ons is dit een dagelijks ritueel wat niet meer weg te denken uit ons hoofd. Dit zal voornamelijk voor vrouwen gelden maar ook veel mannen worden steeds meer ijdel en lopen er ook goed verzorgd bij. Het ideaalbeeld van een mooi lichaam, een mooie huid of mooi haar verandert door de jaren heen. We zien steeds vaker dat mensen van het “perfecte” plaatje af willen en graag willen leven in een minder perfecte wereld. Natuurlijk zal er altijd cosmetica blijven bestaan die er voor zorgen dat we ons mooier voelen of beter in ons vel voelen. Denk bijvoorbeeld aan een middel tegen wallenroos of droge hoofdhuid of juist een vette huid. 

Tips tegen wallen

Bijna iedereen herkent dit probleem wel een keer, je staat op met dikke opgezwollen ogen en dan heb je ook nog is enorme wallen en donkere kringen onder je ogen. Niemand wordt hier vrolijk van en wil er zo snel mogelijk iets aan veranderen! Maar wat het belangrijkste punt is om achter de oorzaak van het probleem te komen. Heb je bijvoorbeeld slaap tekort? Of rook je heel veel? Of misschien krijg je wel onvoldoende vocht in je lichaam en krijg je een vochtarme huid. Allemaal problemen die voor wallen onder de ogen kunnen zorgen. Iets wat hier heel goed voor kan helpen is biologische arganolie. Arganolie herstelt, hydrateert en voedt de huid. En het vermindert ook gelijk fijne lijntjes en rimpels! Kortom, een wondermiddeltje dus.

Tips tegen roos of een droge hoofdhuid

Wat ook een veel voorkomend probleem is bij veel Nederlanders is roos of een hele droge hoofdhuid. Dit probleem is wat lastiger en daarom kan de oorzaak soms een raadsel blijven. Er zijn wel bepaalde triggers die de roos erger kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan blootstelling van hoge temperaturen. Ook kunnen onderliggende aandoeningen een rol spelen, zoals psoriasis, hoofdluis of een schimmel. Helaas kan het soms ook voorkomen dat je roos chronisch is en dan kan je het alleen maar verhelpen met wat goede middelen. Veel voedingsdeskundigen zeggen dat voeding een belangrijke rol kan spelen bij roos. Bepaalde vitamines en mineralen kunnen helpen bij het versnellingsproces van de cel vernieuwing. Door pure arganolie te gebruiken op je hoofdhuid kan je ook al een grote vermindering van roos zien. Arganolie herstelt, voedt en hydrateert de hoofdhuid en het haar. En het kan ook nog is bijdragen aan het verminderen van de talgproductie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *