Natuurlijke remedies die helpen tegen verschillende huidproblemen

Geplaatst op

Je huid krijgt gedurende je leven veel te verduren. En niet te vergeten: je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Je wilt dan ook je huid zo goed mogelijk verzorgen en huidproblemen voorkomen. Toch zijn er erg veel mensen die kampen met huidproblemen. Wij hebben gekeken naar natuurlijke remedies die huidproblemen mogelijk kunnen verminderen. Iets minder klachten is natuurlijk al heel wat.

Voeding is de beste remedie!

Het klinkt raar, maar ook voeding is een natuurlijk remedie. Belangrijk is om eerst te kijken wat je op het moment veel eet en wat je klachten zijn. Door middel van een allergietest kun je vervolgens zien waar je lichaam niet goed op reageert. Door hier meer rekening mee te houden kun je al een hoop huidproblemen verminderen op de lange termijn.

Als we gaan kijken naar voeding die het meest wordt gebruikt tegen huidproblemen, kun je aan verschillende dingen denken:

Kruiden

Theesoorten zoals groene thee wordt al eeuwenlang gedronken en biedt enorm veel voordelen tegen huidproblemen en nog veel meer!

Honing en havervlokken

Je gelooft het misschien niet, maar ook honing en havervlokken zijn wondermiddelen tegen huidproblemen. Honing werkt namelijk ontstekingsremmend en antibacterieel maar werkt ook goed tegen schimmels en voor herstel. Havervlokken helpen daarnaast goed om je huid te kalmeren en worden vaak gebruikt bij verbranding en eczeem. Hoe? Simpel: havervlokken mixen tot een fijne poeder en in een bad met haverpoeder liggen.

Producten op biologische basis

We kunnen de natuur op verschillende manieren gebruiken tegen huidproblemen. Zo schijnt paardenmelk enorm te helpen bij huidziekten zoals psoriasis. Hetzelfde geldt voor slakken crème en soortgelijke producten. Onthoud dat het altijd belangrijk is om je goed in te lezen voordat je een crème of capsules uitprobeert. Je kunt voor de zekerheid ook altijd even contact opnemen met een (holistische) arts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *