Saunabezoek therapeutisch?

Een dagdeel naar de sauna werkt heel ontspannend voor je lichaam en geest. Even weg uit je dagelijkse beslommeringen en nergens aan denken. Een bezoek aan de sauna werkt alleen daarom al therapeutisch. Maar niet voor iedereen, er zijn mensen die niet aan de sauna moeten denken!

In je achtertuin

Vind jij de sauna benauwd of heb je geen zin om in bijzijn van anderen bloot te zijn? Dan werkt die therapeutische werking averechts. Immers, als je je niet kunt ontspannen, is het helemaal niet fijn. Wil je toch een saunabeleving? Denk dan eens aan een infraroodsauna in je eigen achtertuin. Zeker als die sauna voorzien is van full spectrumlampen. Dit zijn lampen die infrarood uitstralen in de juiste combinatie van kortegolf, middengolf en langegolf waardoor ze vooral geschikt zijn voor therapeutische doeleinden. 

Dieptewerking

Het verschil tussen de traditionele Finse sauna en de infraroodsauna zit hem vooral in de beleving van de luchtvochtigheid. In een Finse sauna ervaren sommige mensen benauwdheid of extreme warmte. Als je dat niet fijn vindt, dan is die sauna niet geschikt om in te ontspannen. De infraroodsauna werkt met straling met dieptewerking. De omgeving wordt niet extreem warm. De warmte dringt wel diep je lichaam in, waardoor je spieren en gewrichten niet anders kunnen dan lekker ontspannen. 

Niks

Heb je een drukke baan en word je voortdurend gestoord door je telefoon? In de sauna laat je die lekker achter in je broekzak. Ongestoord kun je genieten van het grote Niks. Geen urgente telefoontjes, geen vergaderingen en geen mailtjes die per se beantwoord moeten worden. In de sauna kun je je gedachten verzetten en tot jezelf komen. Je kunt je ogen sluiten en genieten van de rust. In de infraroodsauna zelf, maar zeker ook in de ontspanningsruimte. Heb je de sauna in je eigen achtertuin staan, zorg dan ook voor een relaxstoel om de beleving compleet te maken. 

Geluksgevoel

Door de endorfine die vrijkomt door de warmte ervaar je een stukje geluksgevoel. Lichamelijke en geestelijke klachten nemen volgens onderzoek daadwerkelijk af. Heb je last van een aandoening aan spieren of gewrichten, dan is een infraroodsauna met full spectrumlampen echt een uitkomst. De warmte die deze lampen verspreiden is gericht, wat maakt dat niet de sauna zelf maar de persoon die erin zit lekker opwarmt. Binnen een kwartier is de sauna op temperatuur, dus erg veel voorbereiding is niet nodig. Toe aan een wekelijks momentje voor jezelf? Dan is een infraroodsauna met full spectrumlampen ‘the place to be.’

Klik hier voor meer informatie over sauna’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *