Stress verminderen? Makkelijker dan je denkt

Geplaatst op
stress tijdens werk

Stress, daar hebben we allemaal wel eens een keer last van. Denk maar aan die gespannen schouders na een week intensief werken. Of die slapeloze nacht wanneer de dag van het examen aanbreekt. Daar kunnen we wel mee leven. Maar wanneer stress het grootste deel van onze dag in beslag neemt, moeten we er wat aan doen. De kwaliteit van ons leven gaat er immers geheel aan. Maar de belangrijke vraag luidt natuurlijk: Hoe kun je nu eigenlijk stress verminderen? We zullen het er hier in de volgende hoofdstukken eens over hebben.

werken

De juiste balans

Om ervoor te zorgen dat je stress minder wordt, kan je beginnen met het vinden van de juiste balans. Uiteraard is dit heel makkelijk gezegd. Laat mij hier nog even goed de uitleg over geven. Je zult ervoor moeten zorgen dat de stress die je dagelijks ondervind niet de kwaliteit van jouw dagelijks leven naar de knoppen brengt. Dit is echter des persoon. Als je enigszins een idee hebt van wat allemaal stress veroorzaakt in je leven is het dus jouw taak om deze zoveel als mogelijk te vermijden. Kun je niet anders, bijvoorbeeld omdat het werk gerelateerd is, zoek dan een afleiding zoals het luisteren naar je favoriete nummer of wat beweging. Stress is daarnaast een energievreter, zorg er daarom voor dat je de juiste vitaminen en mineralen inneemt.

tot rust komen

En ja, we hadden het over de kwaliteit van je leven. Heb je de juiste kwaliteit aan je leven gegeven, dan brengt dit enige mate van troost. Om stress te verminderen kun je bijvoorbeeld iets vaker de deur uit gaan, vaker lachen of gewoon echt jezelf verwennen met iets leuks. Maar denk eraan… wees te allen tijde realistisch. Teveel in je buidel tasten kost veel en creëert weer een ander probleem dat weer stress veroorzaakt.