Tips voor het verven van je wenkbrauwen

Geplaatst op

Bijna elke vrouw doet het: haar wenkbrauwen verven. Het is een goedkope en makkelijke oplossing om donkere wenkbrauwen te krijgen. Helemaal als je ze hierbij epileert, zijn jouw wenkbrauwen on fleek. Maar natuurlijk vergt dit wel enige kennis. Je moet van te voren weten welke verf je moet gebruiken en vooral hoe je deze aan moet brengen. Wij vertellen je hier graag meer over!

Speciale wenkbrauwverf

Een veel gestelde vraag is of je ook je wenkbrauwen kunt verven met haarverf. Dit is absoluut niet het geval! Gewone haarverf is veel te agressief voor de gevoelige huid rondom de ogen. Gebruik daarom alleen verf die speciaal bedoeld is voor de wenkbrauwen. Dan weet je zeker dat je er geen nare bijwerkingen aan over houdt. Check van te voren altijd even of je niet allergisch bent voor de verf, door een klein beetje op je elleboog aan te brengen en even te laten intrekken.

Kleur

Voordat je gaat beginnen met je wenkbrauwen verven moet je bepalen welke kleur je je wenkbrauwen wilt hebben. Het is aan te raden om een kleur te kiezen die zo dicht mogelijk bij je eigen haarkleur ligt. De kleur bepaalt namelijk je gezichtsuitdrukking en deze wil je wel zo natuurlijk mogelijk houden. Een te donkere kleur zal je gezicht heel streng maken en een lichte kleur zorgt ervoor dat je uitdrukking juist wegvalt.

Verf aanbrengen

Bij het aanbrengen van de verf kun je er voor kiezen om de huid rondom de wenkbrauwen te beschermen met een speciale beschermingscrème of vaseline, waardoor de verf minder snel op de huid zal pakken. Lees altijd de instructies van het merk van de verf goed door! Hier staat precies beschreven wat je moet doen en hoelang de verf moet intrekken. Strijk in ieder geval altijd met de haartjes mee en zorg ervoor dat je alleen de haartjes met verf bedenkt en zo min mogelijk de huid. Na het inwerken kun je de verf verwijderen met wattenschijfjes of een tissue.