Tips voor vakantie met de caravan

De zomer zit er weer aan te komen en dat betekent natuurlijk weer lekker vakantie! Dat betekent dat de jaarlijkse caravan tocht weer mag worden voorbereid. De vakantie zelf is natuurlijk leuker dan de voorbereiding maar ook dit zal moeten gebeuren. Een goede voorbereiding is erg belangrijk voor het succes van je vakantie. In blog geven wij je tips die je zullen helpen bij het voorbereiden van je caravan vakantie.

Zorg voor goed verdeeld gewicht

Een slingerende caravan omdat deze te zwaar is. Dit wilt natuurlijk niemand meemaken en daarom zal je dit moeten voorkomen. Dit voorkomen is eigenlijk best simpel. Zorg er gewoon voor dat je niet te veel meeneemt en let op het maximale draagbare gewicht van je auto. Het meenemen van extra spullen gaat sneller dan je denkt. Zo moet je er heel veel kleding in kwijt, de caravanvoortent en ga zo maar door. Maak van te voren dus een lijst met alles erop wat je nodig hebt. Als je veel zware spullen aan de linkerkant van de caravan legt zal je ook zware spullen aan de rechterkant moeten leggen om een slingerende caravan te voorkomen. Meer informatie? Kijk eens bij een online kampeerwinkel.

Maak een checklist en check rondje

Waarschijnlijk heeft iedereen die al wel eens op een caravan vakantie is geweest het meegemaakt: je bent net aangekomen op bestemming en je komt erachter dat je iets bent vergeten. Om dit te voorkomen is het handig om een checklist met spullen op te stellen. Daarnaast is het aan te raden om een paar dagen van te voren nog eens goed te checken of je alles hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *