Vegan gezichtsverzorging

Geplaatst op

Gezichtsverzorging. Een alledaags ding wat al tijden gebruikt en ”gedaan” wordt. De meeste mensen hechten hier erg veel waarde aan en hebben er een dagelijkse routine van gemaakt. Want wat is er nou fijner dan een egale huid? Hoe je het ook went of keert, gezichtsverzorging zal altijd blijven bestaan. Inmiddels zijn er duizenden, of nee, wel miljoenen producten die je hiervoor kunt gebruiken.

Gezichtsverzorging

Gezichtsverzorging. Wat startte met je gezicht te ”wassen” met water is onwijs uitgebreid in zijn producten. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of het is er. Zo ook het principe dat we in dit artikel naar voren zullen halen. Namelijk, vegan gezichtsverzorging. Want wat is dit nou precies? en hoe werkt het? Dit zal allemaal duidelijk worden.

Vegan

Allereerst starten we met de vraag wat vegan nou precies inhoud. Velen zullen het al kennen, maar voor wie nog niet bekend is met dit concept leggen we het nog eens uit! Vegan is het gebruiken van diervriendelijke ingrediënten en dus het vermijden van dierlijke ingrediënten. Dus, kort gezegd, iets wat niet afkomstig is van een dier. Vaker dan je zou denken komen zulke dierlijke producten voor in gezichtsproducten. En dat kan anders! Dachten velen. Vandaar dat er nu vegan gezichtsverzorging bestaat. Wat op zal vallen is dat dit uit veel minder ingrediënten bestaat dan je gewend bent. Geen chemische troep dus 🙂 Ook is het veel beter voor het milieu. Verder heb je minder snel kans op een allergische reactie omdat dit vaak tot stand komt vanuit chemische ingrediënten. Super fijn, toch?

Mijn ervaring

Uiteraard wilde ik niet achterblijven en heb ik meerdere vegan producten aangeschaft. Om dit uit te proberen heb ik ervoor gezorgd van tevoren de ingrediënten te checken. Wat me opviel was, zoals eerder benoemd, het feit dat het een enorm verschil was met de gezichtsproducten die ik voorheen gebruikte. Ik heb lange tijd erge last gehad van acné. Bij de dermatoloog ontving ik dan ook de sterkste behandeling. Wat me opviel was dat het product een soortgelijke werking bleek te hebben als wat de huisarts en dermatoloog me voorschreven. Zeer verrast natuurlijk! Want vaak ervaarde ik het probleem dat mijn huid geïrriteerd raakte als ik tijdens een dagje shoppen langs de drogist was geweest zonder op de ingrediënten te letten. Uiteraard heb ik hiervan geleerd en ben ik overgestapt op vegan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *