Verschillende soorten fillers

Fillers vallen onder de categorie ‘injectables’. Maar wat zijn het nou precies? Fillers bestaan uit een combinatie van lichaamseigen stoffen en hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die ervoor zorgt dat de huid gehydrateerd blijft. Door middel van het inbrengen van een filler, kan er meer volume gegeven worden in het gezicht, kunnen rimpels en fijne lijntjes worden opgevuld en worden de gezichtscontouren hersteld. Door de dunne naald waarmee fillers worden ingebracht worden deze behandelingen dan ook nagenoeg als pijnloos ervaren. Het effect van fillers zijn direct zichtbaar en houden zo’n negen tot twaalf maanden aan. Maar welke verschillende soorten fillers zijn er dan allemaal? We vertellen je het hier, Elke behandeling die genoemd wordt kan onder andere bij The Doctors Cosmetic Clinic in Den Haag geboekt worden.

Rimpels of lijntjes opvullen met fillers

Fillers kunnen gebruikt worden om eigenlijk wel alle lijntjes en rimpels in het gezicht op te vullen. Zo kun je denken aan de rimpels boven de lip die ook wel ‘rokerslijntjes’ genoemd worden. Deze rimpels kunnen ontstaan doordat de spieren rondom de mond vaak aangespannen worden, zoals bijvoorbeeld bij het inhaleren van een sigaret. Rokerslijntjes kunnen ook ontstaan bij niet-rokers en deze rimpels worden daarnaast ook wel een plooirok of barcode genoemd. Ze zorgen voor een oudere uitstraling, maar kunnen dus makkelijk verminderd worden door het gebruik van fillers.

Rimpels die vaak voorkomen bij het ouder worden, zijn ook wel de marionetlijnen. Doordat we ouder worden, wordt de huid slapper en kan de huid rond de mondhoeken gaan hangen. Bij The Doctors Cosmetic Clinic kan je er dan voor kiezen om deze lijntjes op te laten vullen. Hangende mondhoeken kunnen zo ook voor een trieste uitstraling zorgen, welke makkelijk op te lossen zijn met fillers.

Een andere soort fillers bij The Doctors Cosmetic Clinic wordt ingebracht om de neuslippenplooi te verminderen. Hiermee wordt de rimpel bedoeld die vanaf de neusvleugels naar de mondhoeken loopt. Deze kan namelijk naarmate we ouder worden dieper en dieper worden. Een fillerbehandeling zorgt er dan ook voor dat de rimpel wordt opgevuld en zal de huid weer een gladde uitstraling geven.

Volume aanbrengen in verschillende delen van het gezicht

Een van de bekendste fillers waar aan gedacht wordt bij het toevoegen van volume in het gezicht zijn de lipfillers. Dit is dan ook een van de meest voorkomende behandelingen. Fillers in de lippen kunnen een ideale uitkomst zijn wanneer je van nature weinig volume in de lippen hebt. Het kan ook zijn dat het volume van de lippen met de jaren is afgenomen. Dit is dan gemakkelijk terug te brengen met het gebruik van fillers. 

Naast lippen, kunnen ook de wangen volume gaan verliezen. Dit resulteert zich dan in ingevallen wangen. Een fillerbehandeling zorgt er dan voor dat de wangen weer opgevuld worden, wat een jongere uitstraling zal geven. Volume in het gezicht kan ook hersteld worden in de jukbeenderen, kaaklijn, kin en slapen.  Door het ouder worden neemt het volume in deze gebieden van het gezicht af. Het inbrengen van fillers kan dan weer de contouren in het gezicht terugbrengen wat een jongere en stralende uitstraling terugbrengt!

Op de website van The Doctors Cosmetic Clinic kun je alles lezen over de verschillende filler behandelingen: https://www.thedoctorscosmeticclinic.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *