Waar komt holistische massage vandaan?

Holistische massage

Holistische massage is ontstaan uit het zogenoemde ‘holisme’. Dit woord stamt af van het woord ‘holon’ wat in het Grieks ‘heel’ betekent. Het holisme is een levensovertuiging, waarbij een holistische visie wordt nagestreefd. De holistische visie is het denkbeeld dat ervan uitgaat dat alles van de mens met elkaar verbonden is. Heeft dit jouw interesse gewekt? Dan is het mogelijk om een massage opleiding te volgen!

Holisme

In het holisme staat je lichaam met geest in verbinding. De focus binnen het holisme ligt op jezelf, je wordt je bewust van alle mentale en fysieke prikkels. Bij holisme is zelfbewustzijn dus enorm belangrijk om optimaal te kunnen functioneren. Bij holisme gaat het om loslaten. Dit kan een enorm lang proces zijn, maar als je dit punt bereikt ben je sterker dan ooit en kun je beter omgaan met situaties. Voordat je kunt loslaten is het dus van belang om bewust te zijn van de verbinding van lichaam en geest. Het holisme wordt steeds populairder en wordt ook toegepast in de gezondheidszorg. In de gezondheidszorg valt dit onder de noemer Complementaire Alternatieve Geneeswijzen. 

Holistische massage

Holistische massage draagt bij aan het proces van zelfbewustwording en loslaten. In deze massage draait het om reactie oproepen die zorgen voor een bewustwording van je lichaam. Door de speciale massagetechnieken worden prikkels in het lichaam opgewekt en kan innerlijke groei plaatsvinden. Holistische massages houden je vitaliteit optimaal, omdat je in contact komt te staan met je lichaam. Wanneer deze verbinding verloren gaat, zul je merken dat je minder lekker in je vel gaat zitten en zelfs gezondheidsklachten kan krijgen.