Waarom kiezen voor een serum?

Geplaatst op

Of je nu een hele eenvoudige of uitgebreide beauty routine hebt, een serum zou hierin absoluut niet mogen ontbreken! Een serum is een heel vloeibaar en zacht product dat makkelijk aan te brengen is en snel intrekt. Je brengt het aan op je gezicht voordat je een dag- of nachtcrème aanbrengt.

Wat zijn de voordelen van een serum?

Beste Serum gezicht

Een serum heeft een hele fijne structuur die top diep in de huid door kan dringen, dieper dan een dag- of nachtcrème. Hierdoor kunnen werkzame stoffen zoals hyaloronzuur of retinol van binnen de huid hun werkt doen.

Hoewel de ingrediëntenlijst van een serum niet zoveel afwijkt van de ingrediëntenlijst van een dagcrème, is er wel degelijk een verschil. De concentratie van de werkzame stoffen in een serum is vele malen groter. Hierdoor werkt een serum heel effectief.

Zijn er nadelen?

De prijzen van een goed serum kunnen oplopen. Een serum is dan ook vaak duurder dan een gezichtscrème. De reden hiervoor is natuurlijk de hogere concentratie aan werkzame stoffen. Gelukkig zijn er ook een heleboel betaalbare serums.

Een ander nadeel is dat door de hogere concentratie van ingrediënten ook sneller huidirritaties ontstaan, vooral bij mensen met een (zeer) gevoelige huid. Veel mensen krijgen bijvoorbeeld een reactie op retinol. Het wordt dan ook aangeraden het gebruik hiervan voorzichtig op te bouwen.

Hoe gebruik je een serum?

Beste Serum gezicht

Een serum heeft een fijne, dunne structuur die lekker uitsmeert en snel intrekt. Voor het beste effect breng je het serum op de volgende manier aan:

Was je gezicht en maak je gezicht vrij van make-up en vuil. Doe hetzelfde met je hals en decolleté als je hier ook serum wilt gebruiken. Maak een washandje nat met heet water en houdt deze even kort tegen je gezicht, hierdoor openen de poriën zich en trekt het serum beter en dieper in. Pas op dat het washandje niet te heet is! Je wilt je gezicht natuurlijk niet verbranden.

Druppel een beetje serum op je vingers en “stempel” het serum met je vingers op je gezicht, hals en decolleté zodat het serum gelijkmatig verdeeld wordt. Nu maak je met je vingers kloppende bewegingen, waarmee je het serum verder verdeeld en dieper in de huid klopt. Je kunt ook gewoon een wrijvende beweging maken, het is niet bewezen dat het kloppen beter effect geeft bij het aanbrengen van serum of crème. Een voordeel is wel dat de bloedsomloop door het kloppen gestimuleerd wordt waardoor je gelijk een lekkere, frisse uitstraling krijgt.   

Dan nog even dit..

Een serum focust zich op hele specifieke problemen. Zo zijn er serums die zich richten op intense hydratatie van de droge huid, of het verminderen van rimpels en andere tekens van huidveroudering. Het is daarom wel van belang dat je het juiste serum koopt voor jouw huid.

Bepaal van tevoren wat jij wilt bereiken zoek daarna gericht het beste serum voor je gezicht. Zo behaal je de beste resultaten!