Wat doet een chiropractor en een fysiotherapeut?

Heb je last van klachten in de rug of de nek? Dacht je dat het wel meevalt maar blijft de pijn aanwezig? Dan kan het baten om eens een afspraak te maken bij een chiropractor of een fysiotherapeut. Zij hebben alle medische kennis in huis om je van jouw klachten af te helpen. Meer weten over deze verschillende beroepen en hoe zij te werken? Dat lees je in deze blog!

Een chiropractor en rug- en nekklachten

Om een voorbeeld te geven wat een chiropractor voor je kan doen, nemen we een inkijkje in de praktijk van de chiropractor in Hilversum. Deze is vakkundig opgeleid op het gebied van het behandelen van rug- en nekklachten. Zo heeft deze specialist kennis in huis over het ontstaan van rugklachten. Door te begrijpen wat de oorzaak is van de klachten kan er op zoek worden gegaan naar een passende oplossing. Het kan ook zijn dat er geen specifieke oorzaak is te vinden. Ook dan is er vaak een aansluitende behandeling te vinden. Bij alle soort klachten zit de oorzaak meestal in het feit dat de wervelkolom overbelast is of dat er een verkeerde beweging is uitgevoerd.

Wat doet een chiropractor?

Het doel van de behandeling bij een chiropractor is om de rug weer wat soepeler te maken. Dit zorgt er meestal voor dat de doorbloeding wordt gestimuleerd. Doordat er meer bloed toestroomt naar het punt dat in de knel zit zal dit helpen om de klachten te herstellen.

Gerelateerd aan een chiropractor is fysiotherapie in Hilversum. Bij fysiotherapie is er sprake van een andere aanpak dan bij een chiropractor. Deze focust namelijk op klachten waarvan de oorzaak zit in het spierstelsel. Als je je aanmeldt voor fysiotherapie wordt er gewerkt volgens een vast stappenplan die uit drie stappen bestaat.

Hoe ziet een fysiotherapie traject eruit?

Waarschijnlijk heb je erg veel last van de aangedane spier. Er wordt dan ook niet meteen keihard getraind om de spier weer bij te krijgen. Dit is natuurlijk wel het einddoel. Om dit te bereiken moet eerst de spier los gemaakt worden zodat deze weer soepeler kan bewegen. Daarna komt stap 2 aan bod. Hierbij wordt er gericht op het specifiek trainen van de spier die is aangedaan. Er wordt met name gefocust op mobiliteit en stabiliteit. Dit voorkomt namelijk de meeste blessures. Vervolgens is de laatste stap de toepassing in het dagelijks leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *