Wat te doen in quarantaine

gezondheid

Je bent in aanraking gekomen met iemand die positief op Corona is getest. Nu is het tijd om in quarantaine te gaan en om jezelf te laten testen. Je kunt gemakkelijk een afspraak maken bij de teststraat in Lelystad: binnen 48 uur heb je de uitslag en je kunt snel een afspraak maken. Afspraak maken? Bezoek de website How Are You Diagnostics.

Wachten 

En dan begint het wachten op de uitslag. Gelukkig komt de testuitslag vrij snel, waardoor je snel weet of je weer aan het werk kunt. In de tussentijd ontvang je geen bezoek, houd je afstand tot huisgenoten en schrijf je alvast op met wie je de afgelopen dagen contact hebt gehad. Mocht de uitslag positief zijn, dan helpt dit lijstje met het bron- en contactonderzoek.

Positieve Uitslag

Helaas. Je bent positief getest op Corona. Gelukkig heb je geen vervelende klachten. Maar nu moet je thuis in isolatie. Het is heel vervelend, maar je moet er alles aan doen om huisgenoten niet te besmetten. Dit betekent dat je in een aparte ruimte moet eten en slapen. Ook je huisgenoten gaan in quarantaine om eventuele besmetting te voorkomen. Breng je werkgever op de hoogte van de uitslag.

Sporten en Bewegen

Om zowel lichamelijk als geestelijk fit te blijven, raden wij je aan om in beweging te blijven. Zo kun je op YouTube instructiefilmpjes bekijken om sportoefeningen te doen. 

Zelfafnametest

Ben jij negatief getest, maar ben je toch benieuwd of je Corona hebt gehad? Je kunt nu een  corona zelfafnametest. Deze kun je gemakkelijk thuis uitvoeren en na het opsturen weet je of je antistoffen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *