Wat zijn de symptomen van PTSS?

ptss

Wie met PTSS te maken krijgt, zal dit misschien niet altijd direct kunnen plaatsen. Het is ook lastig om goed te herkennen wat er aan de hand is. Daarvoor is kennis van de PTSS symptomen van belang. In de eerste plaats is het goed om op de eigen gevoelens te letten. Denk aan gevoelens van angst en onrust of spanning. Wanneer te herleiden is op welk moment dit is begonnen, dan is mogelijk vast te stellen of het door een gebeurtenis komt.

Andere zaken om op te letten

Er zijn meer symptomen om op te letten. Zo kan het voortdurend opnieuw beleven van een gebeurtenis die een trauma heeft opgeleverd ook een goede indicatie. Het lijkt dan alsof dit voortdurend opnieuw gebeurt. Daardoor gaat de persoon situaties waarin dit kan gebeuren uit de weg. Ook reageert de persoon die last heeft van PTSS heel anders op dit soort situaties. Het is dus ook slim om daar dan goed op te letten bij een vermoeden.

ptss

De juiste hulp zoeken

Het vaststellen van de symptomen kan een begin zijn. Het is echter natuurlijk wel belangrijk om hier dan actie op te ondernemen. Dat doe je door de juiste hulp te zoeken. Het is slim om niet zelf hiermee rond te blijven lopen. Beter is het om een specialist erbij te halen. Die kan je helpen om stap voor stap de gebeurtenis te verwerken en op die manier verder te komen. Het is belangrijk dat het leven er flink beter van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *