Weer frisse voeten

Geplaatst op
voetengeur

Iedere dag is het een drama als je thuiskomt, je doet je schoenen uit en er komt een enorme geur van je zweetvoeten af. Zo erg dat je partner er direct over begint, toch heb je er alles aan gedaan om er vanaf te komen maar tevergeefs. Het probleem begint vaak dat je niet weet hoe je er aan komt en wat nu effectief is om eraan te doen. Eenvoudig gezegd zijn er bacteriën en schimmels die in je schoenen leven, deze voeden zich door transpiratievocht en huidschilfers. Met het gebruik van PediFris pak je niet alleen de stank aan, ook de oorzaak waar de voetengeur vandaan komt wordt bestreden. Maar de vraag die blijft is natuurlijk wat te doen tegen zweetvoeten, wat kun je er zelf aan doen en is dit effectief? Het gebruik van bijvoorbeeld schoendeo maskeert alleen de geur, het werkelijke probleem is er nog steeds en zal ook niet weggaan met het gebruik. 

zweetvoeten

Is er iets aan geurende voeten te doen?

Natuurlijk kun je zelf ook een aantal dingen doen om de kans op zweetvoeten zo klein mogelijk te maken. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, daarna geven we een wat uitgebreider informatie over deze tips.

  • verwijder eelt van je voet
  • geef je schoenen rust
  • iedere dag schone sokken aantrekken
  • wassen op 60 graden
  • was je voeten regelmatig
  • het dragen van natuurlijke materialen

Afgestorven huid op je voeten is de ideale plaats voor bacteriën om zich daar te vormen. Je kunt natuurlijk zelf het eelt verwijderen, maar beter is dit te laten doen door de professional. Weer een stapje dichterbij om van die vervelende voetengeur af te komen. Geef je schoenen rust om het zweet wat in het materiaal zit te laten verdampen, zeker bij leren schoenen is dit van groot belang. Laat de schoenen minimaal een dag rusten om het vocht te verdampen. Het vocht zorgt er niet voor dat je de geur krijgt, de bacteriën zijn de veroorzaker. Of je sokken nu ruiken of niet trek iedere dag schone sokken aan, speciale sokken die vocht opnemen zijn ook goed tegen voetengeur. 

zweetvoeten

Effectieve bestrijding

Weet je niet meer wat je moet doen en zijn je zweetvoeten zo erg dat je niet eens meer je schoenen durft uit te trekken? Dan is het tijd om gebruik te gaan maken van PediFris, dit middel helpt niet alleen tegen de geur maar pakt de bron van het probleem aan. De vraag wat te doen tegen zweetvoeten ben je voorgoed vanaf met dit middel. Je hebt met het gebruik van het middel wel een voordeel, je kunt het in een behandeling doen. Wanneer je de voet en de schoen in een keer behandeld, door het middel in de schoen te strooien en deze vervolgens direct aan te trekken. 

Tijdens het lopen zal het middel zich in de hele schoen verspreiden, dit zorgt ervoor dat de voet vrijgemaakt wordt van micro organismen die de zweetvoeten veroorzaakt. Let op dat je niet overdrijft met het middel, strooi je te veel poeder dan lost deze niet goed op en blijven in je sokken restjes achter van het middel.