Welke glijmiddel gebruiken bij seks

Tijdens de vrijpartij wil je natuurlijk dat beide partijen zoveel mogelijk genot beleven. Je merkt soms dat de penetratie niet helemaal fijn voelt. Een vrouw maakt natuurlijk ook zelf vocht aan wanneer ze opgewonden wordt. Soms is dit niet genoeg, dit kan liggen aan de leeftijd, hormonen en of ze zwanger is of niet. Het kan ook komen door een chronische ziekte of de medicijnen die daarvoor worden geslikt. Dan is het mogelijk om glijmiddel te gebruiken. Dit hoeft niet alleen bij het vrijen maar kan ook bij het masturberen. Aangezien de gel niet snel opdroogt kun je hier dus lang gebruik van maken. Het is ook belangrijk, als er bijvoorbeeld niet genoeg glijmiddel op de condoom zit dan kan dit pijn doen of de condoom kan dan scheuren. Dan is het niet meer mogelijk om veilige seks te hebben en kan dit leiden tot ergere consequenties. Verdere is het ook erg belangrijk om glijmiddel te gebruiken bij anale seks aangezien de anus van zichzelf een vocht aanmaakt. Zonder gel kan dit leiden tot een pijnlijke ervaren.

Verschillende soorten

Er zijn natuurlijk verschillende soorten glijmiddel. Zo heb je deze glijgel met smaken of eentje die werkt voor een meer intensieve orgasme en nog veel meer. Zo heb je niet alleen pleziergel met smaak, maar ook met geur. Je hebt ook speciale glijmiddel die zaaddodend werkt. Dit zorgt ervoor dat eventuele zaadcellen die achterblijven na de vrijpartij alsnog worden vernietigt. Dit werkt natuurlijk niet 100 procent dus je zult conceptiemiddelen moeten gebruiken om de kans op zwangerschap ook lager te houden. Verder heb je ook deze glijgel op siliconen basis. Het voordeel van siliconen gel is dat deze niet opdroogt. Deze kun je dus langer gebruiken. Bovendien voelt het ook nog zacht aan en heb je er minder van nodig. Dit heeft ook nadelen natuurlijk. Buiten dat het niet opdroogt lost het ook niet op in water. Dit maakt het dus moeilijk om te verwijderen. Ook is het duurder dan glijgel op waterbasis. De voordelen van de gel op waterbasis is dus dat het wel oplost in water en dus makkelijker is om schoon te maken. 

Veilige seks

Het is natuurlijk belangrijk dat je seks hebt op een veilige manier. Sommige glijmiddelen kunnen bijvoorbeeld de condoom aantasten. Dit kan er dan voor zorgen dat de condoom scheurt en je dus geen veilige seks kunt hebben. Let er daarom ook op dat je dus geschikte glijmiddelen koopt die je kunt gebruiken bij je condooms en seksspeeltjes. Aan het einde van de dag wilt iedereen natuurlijk kunnen genieten van de seks of seksuele handelingen op een veilige manier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *