Zo creëer je een bos gezonde krullen

Geplaatst op
gezonde krul

Gezegend met een bos natuurlijke krullen? Luck you! Althans, dat zul je vast vaak hebben gehoord: je boft maar met zo’n mooie bos natuurlijke krullen! De meeste vrouwen (en mannen) met een natuurlijke slag of krullen zijn er maar wat blij mee. Maar weten ook, het verzorgen van krullen en koeshaar kan een hele klus zijn.

In dit artikel informeren we jou graag over een veel gebruikte methode voor het verzorgen van natuurlijk krullen haar: de curly girl methode (CG Methode)

De Curly Girl Methode

Misschien heb je er al eens van gehoord; de CG methode. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor natuurlijk krullend haar en kroeshaar. De methode is bedankt en ontwikkeld door Lorraine Massey uit Amerika en wint de laatste jaren snel aan populariteit in Nederland. Aanleiding voor het ontwikkelen van haarverzorgingsproducten voor natuurlijk krullen haar was het gebrek aan goede opties. Lorraine ontdekte dat er bepaalde ingrediënten een negatief effect hebben op de conditie van de hoofdhuid en krullen. Ze ontdekte vervolgens dat deze ingrediënten in vrijwel de meeste verzorgingsproducten zaten. De CG methode was geboren en ze begon met het ontwikkelen van verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten. De resultaten waren verbluffend en rest is geschiedenis.

Zo kies je de juiste CG producten

Zodra je met de CG methode gaat beginnen is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te kiezen. Ieder haar is immers anders en ook de conditie van krullen is bepalend voor welke producten je het beste kunt gebruiken.

De conditie van je krullen kun je bepalen aan de hand van verschillende testen op cgproducten.nl. Daar vind je verschillende testen waarmee je onder andere de mate van hydratatie kunt bepalen. Dit is van belang om te weten of je producten met – of zonder proteïne moet gebruiken.

Belangrijk is dat je alleen nog maar CG methode proof producten gebruikt. Deze koop je meestal niet in de supermarkt. Wel hebben steeds meer drogisterijen een beperkt aanbod CG methode proof verzorgingsproducten. Heb je geen zin om eindeloos etiketten af te speuren om te kijken of de juiste ingrediënten erin zitten? Shop dan al je producten bij een CG methode webshop zoals CGproducten.nl. Daar vind je naar een uitgebreid assortiment met veel verschillende merken ook veel handige tips, informatie over hoe je moet beginnen met de CG methode en persoonlijk advies bij het kiezen van de juiste producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *